Iz povijesti Feričanaca

Najviše utjecaja na razvoj feričanačkog vinogradastva imali su Cisterciti i fratri iz Našica. Nakon izgona Turaka doseljenici su prihvatili kulturu uzgoja vinove loze i proizvodnje vina tako je već 1850.
Godine u Feričancima izgrađen podrum kapaciteta 1000 hl. Danas se iz Feričanaca na tržište plasiraju vrhunsko vino rajnski rizling i kvalitetno vino graševina,
pinot bijeli i poznata feričanačka frankovka.

 

Prvi spomen Feričanaca

Prvi spomen imena Feričanci seže iz 13. stoljeća kada se u jednoj listini spominje, među naseljima motičanskog vlastelinstva, naselje Fereczfalwa, koje odgovara današnjem imenu. Predjeli podno Krndije i Papuka bili su slabo nastanjeni i teško prohodni. Sredinom 18. stoljeća Feričanci mijenjaju nekoliko gospodara. 1742. godine posjed Feričance od Pejačevićevih kupuje Dimitrije Mihajlović, konjički kapetan austrougarske vojske.

 

10. godina fericanci.net

Izgradnja reciklažnog dvorišta u Feričancima

Kategorija: Općina Feričanci Objavljeno: Četvrtak, 06 Prosinac 2018 Napisao/la Super User

16. Studenog u uredu načelnika Općine Feričanci Marka Kneževića, potpisani ugovori za provedbu projekta izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Općini Feričanci. S tvrtkom “Promet građenje” d.o.o. Požega potpisan je Ugovor o izvođenju radova u iznosu od 2.712.197,94 kuna, sa zajednicom ponuditelja “Lading” d.o.o. i “Dragaš” d.o.o.” Osijek Ugovor o uslugama stručnog nadzora u iznosu 138.735,00 kuna te s tvrtkom “Maxicon” d.o.o. Zagreb Ugovor o tehničkoj pomoći na projektu u iznosu 194.937,50 kuna. Ukupna vrijednost projekta izgradnje reciklažnog dvorišta je 3.045.870,44 kuna, a s 85% financiran je iz Kohezijskog fonda, dok je 15% vlastiti udio Općine Feričanci. Izvor: Radio Našice

Hitova: 602
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Fericanci.net

 

Feričanci

 

NK FEŠK

 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu