Iz povijesti Feričanaca

Najviše utjecaja na razvoj feričanačkog vinogradastva imali su Cisterciti i fratri iz Našica. Nakon izgona Turaka doseljenici su prihvatili kulturu uzgoja vinove loze i proizvodnje vina tako je već 1850.
Godine u Feričancima izgrađen podrum kapaciteta 1000 hl. Danas se iz Feričanaca na tržište plasiraju vrhunsko vino rajnski rizling i kvalitetno vino graševina,
pinot bijeli i poznata feričanačka frankovka.

 

Prvi spomen Feričanaca

Prvi spomen imena Feričanci seže iz 13. stoljeća kada se u jednoj listini spominje, među naseljima motičanskog vlastelinstva, naselje Fereczfalwa, koje odgovara današnjem imenu. Predjeli podno Krndije i Papuka bili su slabo nastanjeni i teško prohodni. Sredinom 18. stoljeća Feričanci mijenjaju nekoliko gospodara. 1742. godine posjed Feričance od Pejačevićevih kupuje Dimitrije Mihajlović, konjički kapetan austrougarske vojske.

 

10. godina fericanci.net

4. FERIČANAČKA BICIKLIJADA

Kategorija: Udruge Objavljeno: Srijeda, 10 Srpanj 2019 Napisao/la Super User

Udruga "Prijateljstvo" jedna je od najaktivnijih udruga u Feričancima i zamoilili su nas za objavu, a mi Vas molimo da se prijavite na biciklijadu jer je humanitarnog karaktera.

Bliži nam se nedjelja i početak 4. FERIČANAČKE BICIKLIJADE. Prema dosadašnjim ispunjenim prijavama, BICIKLIJADU će podržati biciklisti iz: Našica, Osijeka, Donjeg Miholjca, Belog Manastira, Stipanovaca, Tenje, Čepina, Seone, Stare Jošave, Satnice Đakovačke i Feričanaca. Zaista smo oduševljeni što ljudima neće biti problem doći i iz udaljenijih krajeva da bi podržali BICIKLIJADU u organizaciji naše Udruge i Biciklističkog kluba Našice i pomogli nam u prikupljanju sredstava za kupnju 10 računala i informatičke opreme za preko 90 djece u Udruzi "Prijateljstvo". Još niste ispunili prijavnicu?
PRIJAVNICA: https://forms.gle/m5xCAnaQGqZLC15bA

Hitova: 423
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Fericanci.net

 

Feričanci

 

NK FEŠK

 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu