Skraćeno putovanje iz Valenovca i Gazija

Kategorija: Razno Objavljeno: Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018 Napisao/la Super User

FERIČANCI - REKONSTRUKCIJA CESTE

Počela je rekonstrukcija ceste od Valenovca do križanja s državnom cestom D2 u Ulici Dore Pejačević u Feričancima, u duljini od 2,6 kilometara. Cesta za naselje Valenovac i dalje za Gazije prolazi kroz vikend-zonu Božilovac te vinograde i šumu. U tijeku su zemljani radovi i proširenje postojeće makadamske ceste nasipnim materijalom. Načelnik Općine Feričanci Marko Knežević objasnio je kako je cesta uska, a makadam pun udarnih jama. Nema riješenu odvodnju ni rubnjake. Prema projektu, radnici Strabaga trebali bi proširiti cestu, urediti rubnjake, kolne prilaze, priključke, odvodnju, postaviti asfalt, prometnu opremu i signalizaciju.

- Nova cesta bit će široka 5,5 metara. Radovi su vrijedni četiri milijuna kuna, uvećano za PDV, a prognoze su da će do kraja listopada biti gotova - rekao je Knežević.

Cesta je za promet zatvorena te se koristi obilazni pravac kroz Mirogojsku ulicu te dalje na državnu cestu kroz Ulicu Dore Pejačević. Načelnik apelira na korisnike ceste i mještane za razumijevanje te ih poziva da koriste obilazni pravac.

- Veseli me što će investicija biti gotova u kalendarskoj godini. Prema prvotnom planu, trebala je ići u dvije etape, s tim da bi radovi bili gotovi u srpnju nagodinu. Ovo je dokaz da su Osječko-baranjska županija i Županijska uprava za ceste prepoznali vrijednost projekta - rekao je Knežević.- Mještanima će nova cesta skratiti putovanje za Đurđenovac, ili Našice, za 1,5 kilometara. A voćarima i vinogradarima proizvodnja će biti lakša - istaknuo je Knežević. S.F. - Glas Slavonije

Hitova: 891

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Obavijest o kolačićima

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Radi usklađenosti sa zakonima o zaštiti podataka tražimo da odvojite trenutak i pregledate ključne točke fericanci.net pravila o privatnosti. Ne radi se o promjenama, već samo želimo da proučite neke ključne točke.

Više o kolačićima možete pogledati na Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

Uredu